вівторок, 15 березня 2011 р.

Що таке людина?

Що таке людина? Можна відповісти по-різному. В підручнику з біології людина - це представник класу ссавців, розумна суспільна істота; у сучасній енциклопедії - суб'єкт історичної діяльності та культури, що в процесі самоутвердження проявив себе як особистість; у книзі «Практична психологія людини» - це таїна, яку варто розгадати, чого власне і намагаються досягти сучасні психологи... Цей список можна продовжувати і продовжувати, адже визначень багато, і кожен розуміє їх по-своєму.
А що таке Людина з великої літери? Невже це лише розумна істота, котра якимось чином зайняла панівне становище над усім живим і неживим на нашій планеті Земля? Чи, можливо, дещо більше, глибше?.. Безперечно, більше! Насамперед, Людина - це індивідуальність, неповторний мікровсесвіт. Звичайно, цей мікровсесвіт виник на біологічній основі, але ж людина поєднує у собі не лише фізичне тіло, а й невидиму, нематеріальну частинку, що має назву «душа».
Бути Людиною просто і складно водночас. Просто тому, що, як не крути, а всі ми народилися людьми, всі ми є різними, особливими, індивідуальними. Складність же полягає у тому, що бути Людиною - це наука, це мистецтво, яке не кожен має здатність опанувати, адже це потребує чимало зусиль та величезного й щирого бажання. Кожному дається єдиний в житті шанс - можливість переродитися з людини у Людину, та не кожному вдається розгледіти і скористатися ним.
Тож будьмо уважнішими і, коли прийде час, станьмо Людьми! Станьмо Людьми на благо всього Людства!


А з вашої точки зору: що таке людина? як на вашу думку стати людиною з великої літери Л? Що для цього потрібно зробити?

Підготували: Дідик Тарас,Рибчук Юрій,Макух.

2 коментарі:

  1. "Людина - це таємниця, її потрібно розгадати. Я переймаюсь цією таємницею, тому що хочу бути людиною" - Достоєвський.

    ВідповістиВидалити